Your address will show here +12 34 56 78
  • Text Hover

VISIE

Met literatuurpodium Frontaal organiseren we iedere maand een nieuw evenement in Rotterdam. Frontaal programmeert maandelijks aanstormende schrijvers (publicaties, prijswinnaars), debutanten en Grote Gasten (gevestigde auteurs) samen in één programma. Op deze manier verenigen we de literaire werelden van Rotterdam, Nederland en België en bieden we vooral de aanstormende schrijftalenten een podium/opstapje naar de volgende stap in hun schrijverscarrière. We brengen mensen met elkaar in contact. We bouwen bruggen tussen de bestaande en de nieuwe literatuur en gaan graag samenwerkingen aan. Inmiddels hebben we actief samengewerkt met o.a. Literair Productiehuis Wintertuin, Das Mag Uitgevers, Woorden Worden Zinnen, Paginagroots, Woordnacht en Festival aan de Maas.

 

Met onze aanpak maken we literatuur aantrekkelijk voor een breed publiek; tijdens onze evenementen worden er geen stoffige verhalen en gedichten voorgedragen. De auteurs, in de genres van proza, poëzie, spoken word en theater, worden zorgvuldig geprogrammeerd. Hun voordrachten zijn eigenzinnig, sterk, hilarisch, persoonlijk en geëngageerd. We maken het publiek, met name jongeren, weer enthousiast over boeken en verhalen. We trekken mensen aan met kwaliteit. Tijdens Frontaal bevinden er zich maandelijks bezoekers van verschillende etnische achtergronden en leeftijdsgroepen in de zaal, wat de universele aantrekking van literatuur, en onze kwaliteit, demonstreert. Met onze evenementen streven we sociale, culturele en ideële doelen na. Deze uiten zich o.a. in het laag houden van de entree (toegankelijkheid), een frisse aanpak (literatuur is tof) en een diverse programmering.

 

De formule van aanstormend talent en Grote Gasten, aangevuld met de tussenlaag bestaande uit die van fris gedebuteerde auteurs, wordt door literaire collega-organisaties een unieke aanpak binnen het literaire veld genoemd. Locatie WORM noemt Frontaal daarbij ‘een solide baken binnen onze programmering.’

Vind ons op: