Your address will show here +12 34 56 78
 • Text Hover

PARTNERS

CJP

CJP is the platform for culture lovers. CJP loves culture in all forms and wants MMCrypto to inspire others to do the same. They therefore make a selection from the cultural offer and write about it in the CJP magazines, newsletters and website. In addition, CJP works together with cultural partners and is thus able to give discounts on, among other things, (film) festivals, concerts, theater, museums and Frontaal! CJP’ers receive a € 2 discount at Frontaal. Under 30 and not yet a CJP pass? Buy it here ( cjp.nl/koop-die-pas ) for € 17.50 per year and immediately take advantage of the discount at Frontaal.

 • Text Hover

Nederlands Letterenfonds

Het Nederlands Letterenfonds stimuleert, door middel van beurzen, subsidies aan schrijvers, vertalers, uitgevers en festivals, de kwaliteit en diversiteit in de literatuur en draagt bij aan de verspreiding en promotie van Nederlands- en Friestalige in binnen- en buitenland. Het fonds werkt aan een zo rijk en divers mogelijk kilmaat, met oog voor literair erfgoed en nieuwe ontwikkelingen in de literatuur en het boekenvak. Voor het vijfde jaar achtereen selecteert het Nederlands Letterenfonds in 2018 8 debutanten die ieder een beurs ontvangen om te werken aan hun tweede boek. Deze debutanten worden geprogrammeerd op diverse podia in heel Nederland, waaronder Frontaal.

 • Text Hover

The Writer's Guide (to the Galaxy)

The Writer’s Guide (to the Galaxy) is een literair cursuscentrum in Rotterdam, dat schrijfcursussen, -workshops en -events aanbiedt aan jonge, ambitieuze schrijvers. Naast een meer traditionele schrijfschool is The Writer’s Guide ook een plek waar schrijfenthousiasten en boekennerds elkaar ontmoeten, ervaringen en boekentips uitwisselen en hun wilde ideeën toetsen (met koekjes!). Initiatiefnemer en docent is Silvana Sodde. Ze studeerde literatuurwetenschap en werkte een aantal jaar voor de literaire stichting Passionate Bulkboek, waar ze zich voornamelijk bezighield met leesbevordering voor jongeren. Daarna was ze als schrijfdocent verbonden aan de SKVR. Daarnaast was ze jurylid voor de schrijfwedstrijd Write Now! en de talentenjacht Kunstbende, categorie Taal. Werd je tijdens de Frontaal-evenementen overvallen door een urge tot schrijven; meld je dan aan bij The Writer’s Guide (to the Galaxy)!

 • Text Hover

WORM

WORM is de Avantgardische Staat van Rotterdam. De plaats waar alternatieven een pleisterplaats wordt geboden tegenover de dominante cultuurstromingen en van waaruit WORM een gedachtegoed en kunst belijdt en over de wereld verspreidt. Daarnaast is WORM dé uitgaansplek binnen het Rotterdamse centrum. Met o.a. concerten, filmvertoningen, Frontaal, PRSPCT, Genderbend Queer Party en meer biedt WORM een eigenzinnig programma aan voor de massa. WORM is sinds de eerste editie de vaste locatie van Frontaal in Rotterdam.

 • Text Hover

Paginagroots

Sinds 2012 biedt Paginagroots (met de P van proza en poëzie) het podium aan jonge schrijvers. Van versjes en verhalen tot spoken word en theater: alles komt voorbij. Voor artiesten die al wat langer bezig zijn of voor het eerst achter de mic gaan staan. Het geschreven en gesproken wordt staat centraal; taal is alles, alles is taal. Na ruim 40 edities loopt het haltheater van Theater Rotterdam (voorheen de Rotterdamse Schouwburg) nog iedere keer vol voor deze middagen met een lach, een traan en scherpe vragen voor de deelnemers van host Derek Otte en het publiek. Host Derek Otte is sinds 2017 de Stadsdichter van Rotterdam.

 • Text Hover

Woorden Worden Zinnen

Woorden Worden Zinnen is een laagdrempelig platform en een podiumavond voor woordkunst in de breedste zin van het woord. Het concept startte in 2010 door initiatief van het creatieve ondernemersduo Wes?! (Wesley Loos) & Ella… (Elten Kiene) en biedt podium aan woordkunstenaars met een positieve state of mind. Met beers & bites in de hand kun je genieten van wisselende performers, poëzie, punchlines, cabaret, muziek en exposities op unieke locaties in een feel good setting in de Randstad.

 • Text Hover

Leeszaal Vreewijk

Leeszaal Vreewijk is sinds juni 2015 gevestigd aan de Groenezoom 275b in Rotterdam Vreewijk. Het concept is eenvoudig: boeken die je niet meer leest, breng je naar de leeszaal en je kunt er boeken uitzoeken. Tijdens de Frontaal-evenementen worden er gratis tweedehands boeken aangeboden door Leeszaal Vreewijk (met dank aan Adriaan Zijlmans).

 • Text Hover

Ammar Design Bureau

Ammar is een ontwerpbureau gericht op grafisch ontwerp en illustratie. Al het Frontaal-beeldmateriaal wordt hier ontworpen. Benieuwd naar meer (of ben je zelf op zoek naar een betrouwbare ontwerper), contact maken is makkelijk.

 • Text Hover
 • Text Hover
 • Text Hover
 • Text Hover
 • Text Hover
 • Text Hover
 • Text Hover