Your address will show here +12 34 56 78
  • Text Hover

FRONTAAL

Frontaal is hét literair podium van Rotterdam met maandelijks een actueel programma. Frontaal programmeert maandelijks Literaire Superhelden (aanstormende beroepsschrijvers met publicaties/prijswinnaars) en Grote Gasten (gevestigde auteurs) samen in één literair programma, waardoor de meest spraakmakende auteurs worden gepresenteerd die de Benelux te bieden heeft. Met een huiskamersetting en een eigenwijze aanpak brengt Frontaal brengt literatuur op een frisse manier aan de man: gezellig en ongedwongen, zittend in een bioscoopstoel met een biertje in de hand.

Wat maakt Frontaal anders dan andere literaire podia?

Wat Frontaal anders maakt dan veel collega-podia is onze maandelijkse programmasamenstelling en ons (inter)nationale bereik. Onze programmasamenstelling bestaat uit de toplaag van aanstormende schrijvers, welke de toekomst van de Nederlandstalige Letteren kunnen worden, gecombineerd met reeds gevestigde auteurs. Deze aanstormende schrijvers zijn winnaars of genomineerden van literaire wedstrijden, publiceren hun werk in/op literaire magazines of platformen, of zijn gewoon zo goed bezig dat wij ze gewoon dolgraag tijdens Frontaal willen programmeren!* Dat Frontaal selectief is in het programmeren van deze schrijvers, en deze verbindend programmeert met een gevestigd auteur, maakt een verschil wanneer vergeleken met veel collega-podia.


Frontaal heeft een naam opgebouwd en bezit de tools en motivatie om verder te groeien. Zo ver als in zuid België wordt Frontaal een podium genoemd waar je als schrijver ‘gestaan moet hebben’. Frontaal onderhoudt goede contacten met o.a. uitgeverijen, auteurs en collega literaire organisaties en werkt graag samen aan nieuwe ideeën.

*Hebben wij jou niet gescout, ben je wel een fantastische artiest en wil je graag optreden op Frontaal?  Mail dan naar info@frontaalpodium.com en doe er een filmpje bij waarin we je zien performen of stuur ons een van je recente stukken toe.

Tijden, data en tickets

Elke derde zondag van de maand in WORM van 14:30 tot 16:30 uur. Inloop vanaf 14:00 uur. Tussendoor is er een pauze. Tickets in de v.v.k.: € 7,50// € 9,- aan de deur. Voor CJP-kaarthouders (aan de deur): € 5,-.

De organisatie:

Het Team: Robbert Meijntjes, Elske Jacobs en Lenya Slierendrecht

Het bestuur: Theo Coskun, Hilde Westerink en Silvana Sodde

Contactgegevens:

info@frontaalpodium.com

 

Contact locatie (WORM) 010-4767832 jan@worm.org, gari@worm.org

Vind ons op: