Your address will show here +12 34 56 78
  • Text Hover

FRONTAAL

Frontaal is hét literair podium van Rotterdam met maandelijks een actueel programma. Frontaal programmeert maandelijks Literaire Superhelden (aanstormende beroepsschrijvers met publicaties/prijswinnaars) en Grote Gasten (gevestigde auteurs) samen in één literair programma, waardoor de meest spraakmakende auteurs worden gepresenteerd die de Benelux te bieden heeft. Met een huiskamersetting en een eigenwijze aanpak brengt Frontaal literatuur op een frisse manier aan de man: gezellig en ongedwongen, zittend in een bioscoopstoel met een biertje in de hand.

Wat maakt Frontaal anders dan andere literaire podia?

Wat Frontaal anders maakt dan veel collega-podia is onze maandelijkse programmasamenstelling en ons (inter)nationale bereik. Onze programmasamenstelling bestaat uit de toplaag van aanstormende schrijvers, welke de toekomst van de Nederlandstalige Letteren kunnen worden, gecombineerd met reeds gevestigde auteurs. Deze aanstormende schrijvers zijn winnaars of genomineerden van literaire wedstrijden, publiceren hun werk in/op literaire magazines of platformen, of zijn gewoon zo goed bezig dat wij ze gewoon dolgraag tijdens Frontaal willen programmeren!* Dat Frontaal selectief is in het programmeren van deze schrijvers, en deze verbindend programmeert met een gevestigd auteur, maakt een verschil wanneer vergeleken met veel collega-podia.

Frontaal heeft een naam opgebouwd en bezit de tools en motivatie om verder te groeien. Zo ver als in zuid België wordt Frontaal een podium genoemd waar je als schrijver ‘gestaan moet hebben’. Frontaal onderhoudt goede contacten met o.a. uitgeverijen, auteurs en collega literaire organisaties en werkt graag samen aan nieuwe ideeën.

*Hebben wij jou niet gescout, ben je wel een fantastische artiest en wil je graag optreden op Frontaal?  Mail dan naar info@frontaalpodium.com en doe er een filmpje bij waarin we je zien performen of stuur ons een van je recente stukken toe.

De organisatie

Het Team: Robbert Meijntjes, Robin Hendriks en Neeke Scheers

Het bestuur: Theo Coskun, Hilde Westerink en Silvana Sodde

Contactgegevens

info@frontaalpodium.com

Contact locatie (WORM) 010-4767832 richard@worm.org, pr@worm.org