Your address will show here +12 34 56 78
  • Text Hover

Missie

Literair podium Frontaal programmeert maandelijks Literaire Superhelden (aanstormende beroepsschrijvers met publicaties/prijswinnaars) en Grote Gasten (gevestigde auteurs) samen in één literair programma. Op deze manier verenigt Frontaal de literaire werelden van Rotterdam, Nederland en België. Bekende schrijvers worden samen gepresenteerd met de nieuwste spraakmakende auteurs die de Benelux te bieden heeft. Literair podium Frontaal brengt zowel schrijvers als bezoekers met elkaar in contact en maakt literatuur aantrekkelijk voor een breed publiek. De organisatie zet zich in voor samenwerkingen en het creëren van laagdrempelige kwalitatief hoogstaande literatuurevenementen, gericht op entertainment en educatie.

Visie

Frontaal streeft naar diversiteit in de maandelijkse programmering, en geeft de hedendaagse literatuur via het aangaan van samenwerkingsverbanden en het samenbrengen van verschillende doelgroepen een vernieuwend karakter. Frontaal is een meerwaarde in het literaire veld en ambieert om de huidige status als het literaire podium van Rotterdam verder te ontwikkelen. De aanpak blijkt effectief: door auteurs in diverse stadia van hun schrijverscarrière in één programma samen te brengen, én in te spelen op de actualiteit, zorgt Frontaal ervoor dat literatuur aanspreekt, toegankelijk wordt en fris blijft. Frontaal blijft trouw aan haar originele doelstellingen en blijft zich inzetten voor ontmoeting en vermenging tussen literaire werelden, genres en organisaties.

Frontaal slaat kortom bruggen, onderzoekt nieuwe mogelijkheden en ziet perspectieven. In de toekomst ziet de organisatie Frontaal graag uitgroeien naar een blijvende naam in de letterensector, met jaarlijks meerdere evenementen en in samenwerking met bekende organisaties binnen en buiten de stad. Frontaal zet zich in voor de leefbaarheid van de literaire cultuursector en het samenbrengen van de internationale geschreven en voorgedragen letteren.

De organisatie:

Het Team: Robbert Meijntjes, Elske Jacobs en Lenya Slierendrecht

Het bestuur: Theo Coskun, Hilde Westerink en Silvana Sodde

Contactgegevens:

info@frontaalpodium.com

 

Contact locatie (WORM) 010-4767832 jan@worm.org, gari@worm.org

Vind ons op: