Your address will show here +12 34 56 78
  • Text Hover

MISSIE EN VISIE

Missie

Schrijverspodium Frontaal programmeert terugkerend Literaire Superhelden (aanstormende beroepsschrijvers), Debutanten en Grote Gasten (gevestigde auteurs) samen in één literair programma. Op deze manier verenigt Frontaal schrijvers uit Nederland en België in diverse stadia van hun ontwikkeling. Veelbelovend talent wordt live geïnspireerd door hun helden en zowel bekende schrijvers als het publiek maken kennis met nieuwe auteurs en vooraanstaande ontwikkelingen binnen de woordkunst van de Benelux. Schrijverspodium Frontaal brengt zowel schrijvers als bezoekers met elkaar in contact en stimuleert (talent)ontwikkeling. Met haar inclusieve invulling, actuele gasten en laagdrempelige setting maakt Frontaal literatuur aantrekkelijk voor een breed publiek. Frontaal zet zich in voor samenwerkingen en het creëren van laagdrempelige kwalitatief hoogstaande literatuurevenementen, gericht op entertainment en educatie.

Visie

Frontaal presenteert ieder evenement aanstormend talent en gevestigde auteurs. Frontaal programmeert en vermengt de nieuwste ontwikkelingen binnen de woordkunst van de Benelux op haar literair podium. Door deze formule bevindt Frontaal zich permanent aan de frontlinie van de actualiteit binnen de literatuur. Hiermee is Frontaal in staat om in te springen op vernieuwingen en van meerwaarde te zijn binnen het bestaande podiumaanbod van het literaire veld van Nederland en België. Een soortgelijk podium bestaat niet in de Benelux.


Met speerpunten gericht op innovatie, actualiteit en verbinding, brengt Frontaal schrijvers, bezoekers en samenwerkingspartners met elkaar in verbinding. Met haar kleurrijke en opzwepende evenementen vertaalt Frontaal haar identiteit naar het publiek toe. Frontaal zorgt ervoor dat literatuur aanspreekt, toegankelijk is en verwelkomend voelt. Frontaal blijft trouw aan haar originele doelstellingen en blijft zich inzetten voor ontmoeting en vermenging tussen literaire werelden, genres en organisaties.


Frontaal blijft zich maandelijks vernieuwen aan de hand van actualiteit binnen de letteren en de maatschappij. De formule en aanpak van Frontaal zijn kneedbaar en vol mogelijkheden. De organisatie ziet doorlopend perspectieven doordat het Frontaalaanbod de nieuwste ontwikkelingen registreert en vertaalt. Frontaal ziet zichzelf graag groeien met jaarlijks terugkerende evenementen in meerdere steden en in samenwerking met zowel landelijke als lokale organisaties. Frontaal zet zich in voor de leefbaarheid van de literaire cultuursector en het samenbrengen van de internationale geschreven en voorgedragen woordkunsten.

De organisatie

Het Team: Robbert Meijntjes, Robin Hendriks en Lenya Slierendrecht


Het bestuur: Theo Coskun, Hilde Westerink en Silvana Sodde

Contactgegevens

info@frontaalpodium.com


Contact locatie (WORM) 010-4767832 jan@worm.org, pr@worm.org