Your address will show here +12 34 56 78
Line-up

Joubert Pignon

Joubert Pignon (1978) is schrijver van romans, korte verhalen en theater. Hij debuteerde in het onheilsjaar 2012 met de roman-in-korte-verhalen Er gebeurde o.a. niets. Dit boek belandde op de longlist voor de Academica Literatuurprijs, maar won de prijs niet. Tussen zijn boek Huil maar ik wens je uitstel toe (2015) en Er gebeurde o.a. niets in schreef Pignon een theaterstuk: Waar beren drinken, een geweigerde roman: Dierenkerkhof nummer drie, en reportages en verhalen voor o.a. Nieuwe Revu, HP/De Tijd, De Revisor, De Titaan en Das Magazin. Joubert Pignon is een graag geziene gast op voorleespodia als Lowlands, Crossing Border en de Boekennacht. Frontaal is daarom zeer verheugd om Joubert Pignon te mogen verwelkomen!

Jouberts nieuwste werk is de bundel Mooie lieve schat (Uitgeverij Atlas Contact). Vraag je aan de schrijver waar zijn nieuwe bundel over gaat, krijg je het volgende Pignoniaanse antwoord: ‘De verhalen in dit boek vormen een geheel, ook al zijn ze met eigen titels op de pagina’s geplaatst en gescheiden door witregels. Vast staat dat dit geheel naadloos aansluit bij de eigenzinnige, tragikomische, semi-autobiografische bundels Er gebeurde o.a. niets en Huil maar, ik wens je uitstel toe – zij het dat de tragiek nog tragischer is, en de komiek nog komischer.’ Aha!
Pignons hoofdpersoon worstelt nog steeds met de liefde, het literaire bedrijf, de drank, en ondertussen ook met een groeiende drang naar zelfvernietiging die de lezer bezorgd doet afvragen of hierna ooit nog een bundel zal verschijnen. Mooie lieve schat is een boek om te vieren, en koesteren, wat we uitgebreid zullen doen tijdens Frontaal #23!


Fotograaf

©Fjodor Buis